Félelem kérdése

2022.10.21

A FÉLELEM

Aktuális témával érkeztem. Újra és újra.

Nos, körbenézek a világban vagy csak a saját életemben és szinte kikerülhetetlen,hogy az embert ne szippantsa be a félelem sötétsége.

Bármerre is mész pánikban siető embereket látsz maszkban homlokig. Pánikvásárlókat az élelmiszerüzletekben. Pánik megosztókat a közösségi médiában stb stb. Sajnos újra tapasztalható és egyre intenzívebben az,hogy a világban eluralkodott a félelem és a pánik.

Nagyon fontos amit,most átadok Neked.

Bizonyára Te,aki követ és elolvassa az írásaimat szeretnél kikerülni a félelem háló sötét sarkából. Te szeretnél erőt meríteni és felülemelkedni ezen a helyzeten. Te szeretnél változtatni. Te szeretnél jobban lenni. Te szeretnél mentálisan is egészséges maradni.

Nagyon egyszerű és nagyon fontos tanácsom van számodra!

Vedd le a fókuszodat erről! Szinte kikerülhetetlen,tudom. Én is küzdök vele nap mint nap,hogy ne jöjjön szembe rémhír,hogy ne kezdjek el aggódni,hogy ne szippantson be egy olyan energia,ami a legalacsonyabb rezgéssel rendelkezik. Minden jobb a félelemnél! Ha dühös vagy még az is mérföldekkel magasabban van.

Tehát nagyon káros, azt szeretném elmondani.

Hogyan tudod levenni a fókuszodat mégis erről?

- Tudatosan töltsd meg a napodat olyan tevékenységgel (még ha azok korlátozottak is) amitől jól érzed magad, ami eltereli a figyelmedet az aggódásról.

- Távolodj el az olyan emberektől, akik az erős pánikot és félelmet sugározzák feléd minden mondatukban. Észrevetted,hogy ezektől egyre rosszabbul érzed magad? Egy-egy ilyen beszélgetéstől. Persze. Mert iszonyatosan káros.

- Erősítsd magadat mentálisan! Az ember életében az van,amit elhisz. Hát Te higyj valami teljesen másban! Ami erőt ad! Legfőképpen magadban! Abban,hogy a lehető legjobban fogod túlélni ezt az időszakot és sikerül megtartanod a pozitív fókuszodat,akkor is amikor látszólag semmi sem pozitív!

- A megoldásokra fókuszálj! Ez most nem a megvalósítások időszaka. Ugyanakkor tökéletes arra,hogy megtervezd,letedd az alapjait a jövőbeni céljaidnak. Ez inspirálni fog,erővel tölt fel Téged és ezáltal kizárod a pánikot és a félelem alacsony rezgését az életedből!

- Tanulj,fejlődj,vonulj el! Találd meg azt,ami téged motivál!

Most van időd,van lehetőséged!

- Mérlegeld az életedet! Vizsgáld meg önmagadat. Elégedett voltál/elégedett vagy az életed minden területével? Nem? Akkor igyekezz megtalálni a módját a változtatásnak.

- Adj másoknak! Sok ember van,akinek most egy kedves szó is erőt ad,hát tedd meg ezt az egyszerű dolgot. Ha lehetőséged van segíts akárhogy és akárkinek. Hidd el ezzel is csak emelkedni fogsz és Veled együtt mások is.

Megértem a félelmedet,megértelek Téged.

Mégis arra kérlek,hogy a saját és a mások érdekében emelkedj felül ezen! Hiszek Benned!

ADJ MÁSOKNAK!

" Mit adhatnék én,amikor semmim sincs? " Kérdezed.

" Akkor add azt a semmit,mert másnak az lehet a minden! "

Nem kell,hogy gazdag legyél! Nem kell milliókat,százezreket,tízezreket,lakásokat,kocsikat,ékszereket és bármilyen drága dolgot osztogatnod.

Ettől eleve nem vagy gazdag csak a jelen társadalomban ezek a kézzelfogható anyagi dolgok számítanak értéknek.

Kérdezd meg magadtól,ha ezek Neked megvannak, kérdezd meg mástól akinek ezek megvannak de nincs mása,hogy vajon boldog-e?

Elcsépelt duma tudom,hogy a pénz nem tesz boldoggá. Márpedig hosszútávon nem. Hozzásegít téged dolgokhoz,amik kényelmesebé teszik az életedet. Nem jobbá. Kényelmesebbé. A kettő nem ugyanaz.

Gondolkozz el mélyen magadban,hogy Téged mi tesz boldoggá? Ami túlmutat az anyagi világon.

Az igazi értékek nem a pénzben vannak, hanem Benned.

Adj hát MA magadból másoknak, adj az életükhöz valami maradandót,igazit és értékest.

2021 most hogyan tovább? Megváltozik-e minden a 2020-as év után?

A legaktuálisabb kérdés,amire most biztos vagyok benne,hogy mindenki keresi a választ.

Mindenkiben ott van az értetlenség, a félelem, a kilátástalanság érzése.

Tervezni szeretne mindenki,de nem tud.

Talán ennyire még sosem volt instabil a talaj alattunk. Vagy mégis?

A történelem ismétli önmagát.

Ha csak a látható és kézzel fogható dolgokat vesszük szemügyre az életünkben,akkor valóban semmi örömöt nem tapasztalhatunk.

Mennénk,élnénk egyszerűen ennyi... Csak ennyi. Mondjuk ezt sokan. Bárcsak...

Amikor még lehetett vajon éltünk igazán? Nem.

A világnak sosem volt elég jó, sosem volt elég semmi.

A szabadság,a pénz,a kapcsolatok,a hatalom. Mindig több kellett. Pedig ott volt minden. Megfoghattad,átélhetted.

Most pedig látszólag semmi sincs. Hamis ábrándokat kergetsz,ha azt hiszed bármit is birtokoltál,bármi is TIÉD volt VALAHA. Neeem.

Az egyetlen,ami a jelen helyzetben reményre ad kilátást az benned van.

Nem a szomszédban,nem a párodban,nem a közösségi médiában,nem a múltban,nem a jövőben. Benned és a jelenben.

Hamis ámítás elhinni,hogy egy új évtől minden más lesz és mintha elvágták volna az előzőt majd január 1-től más lesz. A változás nem a dátumokban van, nem másokban,hanem csak és kizárólag benned van.

Minden egyes nap,amikor felébredsz a pihenésből lehetőséget kapsz arra,hogy válassz. Meghozd azt a döntést,hogy eddig úgy éltem,de mától elkezdek másképp élni. Mert felismertem azt,hogy nekem ez nem jó. Ugrok,változtatok. Akkor is ha alattam a mély óceán van. Mégis lehetőséget adok magamnak arra,hogy miközben zuhanok kinyíljanak a szárnyaim és elrepülhessek szabadon oda,ahova vágyom.

Ha a szárnyaim nem nyílottak ki és belezuhantam az óceán közepébe,akkor pedig dönthetek úgy,hogy megfulladok és feladom,váljak hát eggyé a mély óceánnal.

De dönthetek úgy,hogy kiúszom,hogy megkeresem a legközelebbi partot,ahol megpihenhetek. Ami valószínűleg nem az utam célja,de egy hely,ahol feltöltődhetek és újra belevetem magam az úszásba,mert a távoli messzeségben ha halványan is, de látom a következő szigetet. A szigetet,ahol a nap jobban süt,ahol melegebb van. Így hát dönthetek úgy,hogy maradok az üres szigetemen,ami jobb,mint az óceán,de azért még sem elég jó nekem,de leélhetem az életemet akár itt is,félretéve az igényeimet és majd bedugom a fejem a homokba,ha vihar lesz. De el is indulhatok a következő szigetre,habár messze van és a hullámok erősek,de tudom,hogy én még erősebb vagyok. Elindulhatok hát rendíthetetlen bátorságommal és hitemmel.

Na de mi a garancia arra,hogy majd nem fulladok meg? Hogy majd nem fog elfogyni az erőm? Hogy majd biztosan odaérek? SEMMI. GARANCIA semmire nincs. Ne is várj arra. Az egy hamis biztonság az elmének. De ha garanciát keresel mindenképp,akkor azt magadban keresd. TE vagy a garancia,nem mások,nem a szavak,nem az ígéretek.

Na de várhatok a lakatlan szigetemen arra is,hogy talán egy hajó majd arra jár és felvesz engem és elvisz valahova. A valahovával csak egy a probléma. Az egyáltalán nem biztos,hogy haza visz. Ha pedig egy rossz szigeten várakozol,akkor soha nem fogsz hazaérni.

Az élet már csak ilyen.

2021-ben pozitív változást szeretnél? Magadban keresd a választ,a célt és a hozzá vezető utat.

...Mert nincs is rosszabb annál,ha hamis álmokat kergetsz...

...Nincs is nagyobb fájdalom,annál amikor ráébredsz az elvárásaid nem valósulnak meg...

...Nincs is jobb felismerés annál,ha ráébredsz mit akarsz...

Hol a biztonság? Az TE magad vagy. Mindig ott van,ahol TE vagy. Nem máshol.

Az egyetlen akivel reálisan elvárásaid lehetnek az TE MAGad vagy és nem 2021.

Mindennek a kulcsa Te vagy, értsd jól még egyszer, Te vagy. Csak Te. 🙂

Mondd,te mit választasz?