Mi van a pánik és a krízishelyzet mögött?

2022.10.21

Mi is van valójában a pánik és a krízishelyzet mögött?

Lássuk csak... Minden de minden tele van a világban pánikkal. Egyrészt egészségügyileg másrészt pedig gazdaságügyileg.

Először az ember azt gondolja,hogy az,hogy Kínában vagy teljesen mindegy,hogy hol de nem ott,ahol ő él megjelenik egy járvány,természeti katasztrófa,gazdasági válság,az őt nem érinti és nem is fogja hiszen az messze van és egyébként sem az ő problémája. Mindaddig nem az ő problémája,amíg nem találkozik ezekkel szemtől szemben. Amikor pedig szemtől szemben találkozik bármelyikkel eluralkodik a pánik,a kilátástalanság, a félelem, bizonytalanság az emberen,de ez normális. Napi szinten szinte elkerülhetetlenül jönnek szembe az emberrel a rémhírek,aminek van valóságtartalma,de azért nem árt elosztani a dolgokat 2-vel legalább,hiszen a média és az emberek alapvetően szeretnek dolgokat felfújni és abból is hasznot húzni.

Én is beleestem ebbe a romboló félelembe és bizonytalanságba,hiszen nem éltem még meg ebben az életemben hasonló helyzetet sem. Én sem olyan munkát végeztem eddig,amelyet lehet otthonról csinálni és bizony szembesített a valóság,hogy az,ami eddig volt az most biztosan nem fog menni és valószínűleg,amikor túljutunk ezen akkor sem úgy fog menni,mint előtte. Ez a helyzet most jelenleg szinte mindenkit érint kivétel nélkül. Pont ezért a helyzetnek az üzenete is mindenkit érint.

Én azt gondolom,hogy a lehető leghamarabb ki kell jönni a félelem és a bizonytalanság állapotából,mert ha valami biztos nem,akkor az nem viszi előrébb az életünket.

Fontos meglátnunk a helyzetben azt,hogy az a világ,ami eddig volt,az már nagyon régen nem volt egészséges és nem volt működőképes. Mondhatnám,hogy a Földünk haldoklott. Elszemélytelenedett,stresszel,látszattal,rohanással élt mű világot éltünk. Akkor most a világ fordult egyet és azt mondta ennek most vége,nem bírja tovább. Minden végben ott van az új kezdet lehetősége és az igazság az,hogy senki nem lép ki a megszokott komfortzónából,addig amíg onnan ki nem lökik. Most ez történt sajnos nagyon drasztikusan. Mindenkit kilöktek a megszokott életéből,amiben ugyan nem volt igazán jól,esetleg azt tudta mondani,ha megkérdezik tőle,hogy hogy van: Megvagyok köszi. Az,hogy megvagy az nem jelenti,azt hogy jól vagy,nagyon nem. Meglenni azt jelenti,hogy semleges vagy,ha semlegesen érzed magad és élsz akkor az életed is semleges. A munkád, kapcsolataid stbstb.

Mit tudunk ebből a helyzetből mégis kivenni? Mire ad lehetőséget az otthoni élet?

- időnk és energiánk rengeteg,amennyiben nem vesztegetjük el a félelemre és a szorongásra. Ha nem vesztegetjük el,akkor pedig van időnk és energiánk önmagunkba nézni és átgondolni az életünket. Boldogok voltunk mielőtt ebbe a helyzetbe kerültünk? Szívesen végeztük a munkánkat? Elégedettek voltunk a pénzünkkel? Egészségesek voltunk? A házasságunk,párkapcsolatunk,családunk élete boldog volt? Mindent megtettem azért,hogy boldog legyek és azért,hogy a családom is boldog legyen?

Először is lehetőségünk adódik tükröt tartva magunknak szembenézni a valósággal,hogy kik is vagyunk mi.

- ha ez megvan,akkor álmodjuk meg,tervezzük meg azt,hogy ha a helyzetnek vége,mit és hogyan fogunk csinálni.

Munkahelyet váltunk, több időt szánunk szeretteinkre, ápoljuk egészségünket stbstb, ki mire vágyik.

- rendezzük konfliktusainkat családunkkal,barátainkkal, párunkkal. Van idő és lehetőség végre elmondani mindent őszintén és ha szükséges lezárni azt,ami már régen nem működött.

- most nem lehet arra sem kifogásunk,hogy nincs idő és energia az egészségünkkel foglalkozni. A nagy vásárlási lázban is lehet tudatosan vásárolni. A 20 kg liszt és 20 l olaj nem biztos,hogy a legjobb választás. Mindig,de most különösen fontos lenne,hogy egészséges immunrendszert építsünk fel magunknak. Tehát nyugodtan előnyben részesíthetjük az egészséges ételeket és most időnk is van rá elkészíteni,kísérletezni ezzel. Mire vége a helyzetnek már életmódot is váltottunk. Ugyanakkor fontos a sport is. Lehet,hogy életedben nem sportoltál, itt az ideje elkezdeni. Időd van. Otthon is millió lehetőség van ma már mozgásra, ki sem kell menni az utcára.

- van időd a hobbidra és lehet,hogy az lesz a hivatásod. Nincs jobb annál ha az ember hobbija egyben a munkája. Érdemes erre is figyelmet szentelned.

- gondolkodj el,hogy ebben a helyzetben mivel tudnál másokat segíteni. Elég néhány biztató szó, de ha megteheted,hogy támogass másokat,akkor tedd meg. Hidd el a jótett visszaszáll rád.

Teljesen biztos,hogy egy új kezdet következik mindenkinek az életében és a lehetőség előtted áll most mindenre!

Zárj le mindent,ami nem tett boldoggá,legyen az egy párkapcsolat, munkahely, bármi.

Akkor tud az új megjelenni az életedben,ha helyet csinálsz neki. Ne cipeld a súlyokat, egyszerűen rakd le őket. Most tényleg itt a lehetőség átgondolni,mérlegelni,tervezni,tenni,álmodni.

Fókuszálj a megoldásra és ne a problémára!

Engedd,hogy végre az lehessél,akinek lenned kell. Engedd meg magadnak,hogy ÉLJ!

Ez most mindenkinek új és pont ezért érdemes áramolni másokkal együtt, de csak azokkal akik boldoggá tesznek!

Itt az idő és a lehetőség most arra,hogy a kezedbe vedd életed irányítását!

Először neked kell rendben lenned belül és aztán a környezeted is rendben lesz, harmónia és béke áramlik az életedbe,de csak akkor ha TE rendben vagy.