Milyen változások zajlanak globálisan a világban?

2022.10.08


Egy erőteljes átrendeződés zajlik a világban,mint történésekben és energiákban,mint kívül és belül is.

Mindannyian érezzük többé kevésbé a belső feszültséget, a bizonytalanságot. Félelmet a holnaptól, a jövőtől.

Igencsak kezd sok lenni sokak számára a bezártság, az összezártság, másoknak a kötelező elszigetelődés, a magány.

Érthetőek a kavargó érzések mindegyikünkben,mert valahogy egy új életbe, egy új helyzetbe mindig bizonytalan az átmenet. Mindig félünk és sokszor inkább maradunk a jól megszokott helyzetünknél,amit már jól ismerünk és már régen nem emel bennünket mégis félünk beleengedni magunkat egy új, egy más helyzetbe. Ebben az esetben nem igazán van választásunk,mert ami biztos,hogy ha lesz egy rend a világban az egyáltalán nem olyan lesz,mint előtte volt. Azt azért látni kell,hogy előtte egyáltalán nem volt rend. Hatalmas káosz volt. Természeti katasztrófákkal, elszemélytelenedve robotként, méltatlan üres kapcsolatokban, eltávolodva szeretteinktől éltük az életet illetve csak túléltük. Alapvetően az a helyzet nem volt jó. Kérlek tekints vissza te is arra,hogy mi volt ez a helyzet előtt. Milyen életet éltél? Mennyire éltél egészségesen? Mennyi időt töltöttél szeretteiddel? Olyan munkát végeztél,amit szerettél csinálni és szívesen mentél? Olyan emberekkel vetted körül magad,akikkel jól érezted magad? Mennyire figyeltél oda családodra és a párodra? A számodra legmegfelelőbb párral élted a mindennapjaidat? Szembenéztél a problémáiddal vagy a szőnyeg alá söpörted őket? Elkezdtél dolgozni a fájdalmaidon és begyógyítani a sebeket? Kiléptél a hozzád méltatlan helyzetekből? Beleálltál a döntésekbe vagy halogattad őket? Felvállaltad az érzéseidet,a véleményedet és önmagadat vagy elmenekültél?

Boldog voltál vagy nem?

Ezen a néhány kérdésen úgy érzem,hogy érdemes elgondolkozni. Én személy szerint rengeteg mindennel szembesültem és szembesülök ebben az időszakban és tényleg fontos,hogy befelé is figyeljünk bármennyire is fájdalmas,mert az. Kisöpörni félelmeket,fájdalmakat, rég meg nem oldott problémákat megoldani és rendezni lezárni vagy elkezdeni és beleállni egy kapcsolatba új helyzetbe sosem könnyű.

Rendet kell tenned belül ahhoz,hogy az életed kívül is megváltozzon és olyan legyen,amilyet megérdemelsz és szeretnél. Sokáig nem értettem,hogy miért vonzok olyan helyzeteket és embereket az életembe,amik fájdalmasak és nem méltóak hozzám. Emögött rengeteg elnyomott érzelem lapul és negatív minta,amelyet családunkból hozunk. Érdemes családunkban is rendet tenni,mert igenis kihatással van az életedre és talán észre sem veszed,hogy szüleid mintáit követed tudat alatt,ami ha egy káros minta,akkor a te életedet igencsak megnehezíti. Nagyon fontos ezekkel szembenézni és a lehető legtöbbet megtenni magadért elsősorban,mert akkor tudsz adni másoknak magadból bármit ha teljes vagy. A két fél egy egész mintát nyugodtan engedd el,mert az csak hiányt fog szülni az életedben.

Tehát van min dolgoznunk,van mivel szembenéznünk. Kinek kisebb, kinek nagyobb dolgokkal az életében.

A fontos az,hogy ne akard azt az életedet élni,ami amúgy sem működött jól,nem volt számodra igazi. Képzeld el magadnak azt az életet,amiben te igazán boldog vagy. Azt a munkát, egészséget, kapcsolatot, családod és mindent,amire vágysz majd pedig keresd meg a hogyant és kezdjél el tenni érte. Minden egyes nap csak egy kis lépést és bízz benne,hogy képes vagyok megteremteni mindazt,amiben te igazán boldog vagy. Mindent,ami nem szolgál téged és nem tesz boldoggá,zárd le. Tegyél meg mindent,amit eddig nem mertél,állj bele. Adj neki esélyt,mert nem tudhatod,hogy ott van-e a te boldogságod. Mi van ha nem ott volt? Tanulnál,mert nem veszítesz soha semmit,csak tanulsz. Az egész élet egy tanulási folyamat. Az a fontos,hogy megtaláljuk azt az utat,ami hazáig visz. Ahol olyanokkal megyünk végig,akik hazáig kísérnek és akikkel az utunk egy és ugyanaz. Lesznek,akik időközben letérnek és elmennek a saját útjukra. Ekkor egyedül érezheted magadat és magányosnak. De soha nem vagy az. Nézz csak körbe. Nincs olyan ember, sem állat,akinek ne lenne legalább egy társa az élete szakaszaiban, de igazi társad,aki végig megy veled az úton ott is marad veled és akivel az utatok közös egy van.

Az életben semmi nem történik véletlen, semmi nem ellened van,hanem érted. Vedd észre. Kezdj el élni! MOST! Ne holnap.