Mi a helyzet a kötelező ünnepekkel?

2022.10.08

Nincs baj Veled akkor sem, ha semmi kedved a kötelező ünnepekhez!

Társadalmi elvárás, hogy a piros betűs ünnepeken megjelenj, természetesen a legjobb formádban külsőre és belsőre is. Szánj időt mindenre és mindenkire. Olyan emberekre, akikkel csak ezeken a napokon beszélsz, amúgy pedig nem tudtok semmit egymásról. Válaszolj olyan kérdésekre, amikre semmi kedved, ami nem is tartozik igazából senkire. Egyél-igyál kötelezően mindenhol, felrúgva ezzel a saját, megszokott, nehezen rendszerbe foglalt egészséges étkezéseidet. Legyen rend, tisztaság és egész napos készülés, hogy mindennek és mindenkinek megfelelhess.

Semmi gond nincs azzal, ha ebben a forgatagban Te jól érzed magad.

A baj akkor van, amikor Te ezt nem is akarod. Egy percét sem, mégis külső nyomás hatására, mert "illik" beleerőlteted magadat az egészbe. Miközben Te teljesen másra vágynál. Lehet, hogy csak annyira, hogy éppen ne kelljen semmivel és senkivel sem foglalkozni, mert pont elég inger, ember, megoldandó vesz körül minden egyes nap és egyáltalán nem hiányzik ebből még több az életedbe. Akkor sem, ha ez éppen a közeli és távoli rokonság.

A jó hír az, hogy nyugodtan mondhatsz nemet és választhatsz olyan tevékenységet, olyan embereket, vagy akár csak ténylegesen a pihenést és semmittevést egyedül anélkül, hogy rosszul éreznéd magadat ugyanis az idő még mindig drága!

Megérdemled, hogy azzal töltsd amivel, és akivel szeretnéd és úgy, ahogyan éppen jól esik.

Ha úgy érzed most teljesen másra vágynál, mint az eddigi években, akkor tegyél másképp, érezd jól magad, töltődj fel és ünnepeld meg azt akár, hogy most végre nem csinálsz semmit és ez most így pont a legjobb Neked.

Ez nem önzőség, hanem önszeretet, önbecsülés.

Nem kell feláldoznod semmit azért, amit nem is akarsz. Mindegy ki vár el és mit, nincs hatalma feletted, ha Te nem hagyod.

😊😊😊😊😊😊