Társat vagy párkapcsolatot keresel?

2022.10.08

Egyáltalán keresel-e bármit is?

Aktuális kérdéskör a mindennapjainkban 🙂

Sikertelen próbálkozásaid sora után azt érzed, hogy nem létezik a világon szokták mondani "normális" férfi/nő.

A legtöbb kapcsolatod kudarcba fulladt. Egyik próbálkozás után jött a másik, próbáltad elhinni,hogy boldog vagy. Az idő telik, azt látod magad körül, hogy ismerőseid eljegyezve,házasságban,gyereket nevelne és tőled mindig azt kérdezik, hogy "na már mikor? még miért nem? mire vársz? nincs sok időd, hát kinek fogsz kelleni később? túl nagyok az elvárásaid, miért nem jó az X? Van pénze,van lakása, rendesnek tűnik. Vagy Y miért nem jó? Pedig nagyon jó pasi, biztosan szép gyerekeitek lennének. "

Az ilyen és ehhez hasonló "jó tanácsoktól" a falra mászol már és ha egy kicsit is tudatosabban éled az életedet és körülnézel a tanácsolóknál,akkor pedig mindegyikben meglátod azt a kivetnivalót,amiért Te úgy és azzal a férfivel/nővel nem tudnál élni. Neked az NEM ELÉG. Egyszerűen nem elég az,hogy valaki mellett,aki papíron a házastársad úgy élj mint egy albérleti lakótárssal. Akivel közösen fizetitek a számlákat, közösen nevelitek a gyerekeket de ennyi és nem több. Talán már az intimitás sincs jelen,az is lehet,hogy sosem volt és ezért mindketten máshol keresitek ezt is. Nincs közös téma, csak a vádaskodás,hogy ki,mit,mikor miért nem tesz meg,azért,hogy TE vagy Ő boldog legyen. Tehát egymástól várjátok el és teszitek függővé a saját boldogságotokat. Majd ha ő ezt és azt is megteszi,akkor majd én is talán valamit teszek. Egyik fél sem tesz és akar energiát beletenni. Adni önzetlenül a másiknak. Pedig az oltárnál esküt tett arra,hogy jóban,rosszban amíg a halál el nem választ 🙂

Mert akkor még lobogott a szerelem,vagy gyorsan kellett a papír,mert jött a gyerek.

De nem is kell ennyire előrehaladni. Telhetnek el évek ezek az elköteleződések nélkül is. Ez a "megvagyunk" típusú egy helyben toporgó kapcsolat. Együtt megyünk a boltba, vigyorgunk a közös családi ebédnél,együtt nézünk filmet,együtt csinálunk mindent. Egymásra ragadunk,mint a legerősebb ragasztó, nincs szabadidőnk egyedül. A szex is elmegy, jobb mintha nem lenne kivel csinálni,de közben vagy azon gondolkodunk mit fogunk holnap főzni, vagy éppen XYZ-re akikkel sokkal szenvedélyesebb volt. Tehát megelégedtünk ezzel,ami van mert még ez is több mintha semmi nem lenne. Meg egyébként is, nem kell egyedül elmenni egy baráti társasághoz,ahol TE lennél a szerencsétlen szingli és az milyen gáz már. A család is büszke,hiszen milyen szégyen egy felnőtt nő/férfi aki már "korban van" és még egy komoly párkapcsolata sincsen. Tehát elmondhatod azt,hogy neked van. Az,hogy milyen az lényegtelen,de legalább van. Az,hogy nem vagy benne boldog, csak megelégedtél az mindegy. Az,hogy másra vágynál az mindegy. Az,hogy szétunod X-el való mindennapos időtöltést és amúgy idegesítenek X-nek a szokásai az is mindegy. Az,hogy közben fent vagy a tinderen és esténként a melletted fekvő X mellett ezt pörgeted és büszkeséggel tölt el egy virtuális párba állás. Flörtölsz,hagyod hogy flörtöljenek veled,mert sokkal izgalmasabb,mint a porosodó kapcsolatod X-el,akivel ugyan együtt is élsz,mert nehogy már egyedül kelljen fizetned az albérletedet és felelősséget kelljen vállalnod felnőtt nőként/férfiként. 🙂

És.. az évek telnek, múlnak és az életed egyszer csak véget ér. Visszatekintesz utolsó óráidban és azt mondod: "ennek nem volt értelme, én nem ezt akartam az élettől" De már mindegy,hiszen a Te időd most lejárt.

Most pedig jön a társ kérdésköre 🙂

KI AZ A TÁRS?

A társ nem azt jelenti,hogy minden pillanatban ott ül melletted és lesi a kívánságaid,elmondja naponta 200 x ,hogy TE vagy élete szerelme,milyen csodálatos vagy,csak a szép dolgokat mondja neked és pontosan azt persze,amit hallani akarsz. Vele nincs veszekedés,hiszen miért is lenne,ha mindig minden úgy van,ahogy Te akarod.

NEM.

A társad rámutat a hibáidra és márpedig erős konfliktusokkal. Ez nem azt jelenti,hogy a hibáidat keresi,de mellette leszállsz a földre és szembenézel a problémákkal. Folyamatosan tükröt mutatva Neked ott van veled mindig. Akkor is,ha fizikálisan nem minden napot és órát töltötök együtt és nem csevegtek egész nap a semmiről. Igazából sosem megy el tőled, valamilyen szinten mindig az életedben van STABILAN és Te is az életében vagy,mert ott akarsz lenni STABILAN. Ő nem az,akivel látszatot tarthatsz fent,akivel vigyorogva eljátszhatsz bármit,mert nem lesz benne partner. Ami nem őszinte és igaz,abban Ő nem fog szerepet játszani a te kedvedért. Ő nem az lesz,akit Te irányítani tudsz és minél jobban akarod irányítani Ő annál jobban fog ellenállni,hiszen VAN szabad akarata, VANNAK önálló döntései és NEM függ tőled.

Itt elmondanám azt a fontos és keverendő tényt,hogy egyértelműen nem mindenki a társad,akivel viharos a kapcsolatod és fájdalmas,aki mellett szenvedsz. EZT NE KEVERD ÖSSZE! SOK HELYEN EZT RÁVETÍTIK ÉS EZÉRT BÁNTALMAZÓ KAPCSOLATOKBAN REKEDNEK EMBEREK! ÉN NEM ERRŐL ÍROK MOST!

Tehát az igazi társadból EGY van és azt érezni fogod. A kulcs pedig ez...hogy érzed. Ami nem egy rózsaszín szerelem érzése,ami elmúlik és megszokottá,unalmassá válik. Hanem egy folyamatosan lüktető energia és szeretet,ami kapcsol hozzá. Nem unod,sem őt,sem magadat. Mindig ott van köztetek a szenvedély és az pont olyan,amire Neked és Neki is szüksége van. Amit csak Ti adhattok meg egymásnak. Egymás mellett tudtok igazán fejlődni,hiszen a másik mindig előre visz téged,nem hátráltat. Mellette feküdni este és reggel kelni pedig hálával tölt el. Eszedbe nem jut mással foglalkozni,másra gondolni,mert Ő az,aki betölti a helyet benned és nincs mit pótolni,mert minden megvan. Ő az,aki azt adja,amire szükséged van és nem azt,amit szeretnél és ez egy nagyon fontos mondat! 🙂

Ha még ilyennel nem találkoztál,akkor se elégedj meg olyannal,amit érzel,hogy KEVÉS,mert érzed. Ez biztos.

Legyél nyitott és befogadó az új emberekre,helyzetekre, de legfőképpen őszinte magaddal és másokkal szemben!

Ne felejtsd el,hogy mindig van választásod! A választásaid határozzák meg az életedet!

Te mit keresel? TÁRSAT VAGY PÁRKAPCSOLATOT?

Ha párkapcsolatot,akkor kb 1 nap alatt találni is fogsz,mert ha 10 emberre ráírsz,legalább 1 azt fogja mondani,hogy oké... 😃 már meg is van a párkapcsolatod,ezt akartad. Nem elég? Te választottad.

Ha társat keresel azt,pedig ne keresd,mert természetesen lép be az életedbe,hiszen VAN SZABAD AKARATA és őt irányítani nem tudod 😃

Nyomaszt a "magány" ? soha nem vagy magányos, ezt ne felejtsd el. A "magány" pedig egy hatalmas fejlődési lehetőség,amely tele van lehetőségekkel,hogy fejlődj,magadba nézz és megtaláld a saját belső boldogságodat és értékeidet. Ha pedig ez meg van,akkor már nem kell mástól várnod ezeket.

Mibe éri meg energiát tenni,ha nem a saját életedbe,hogy mindig több és jobb legyél és meghaladd önmagadat? Magadnak akarj megfelelni és senki másnak!

Hát ha ebbe nem akarsz energiát fektetni, akkor inkább semmibe 🙂